"Игра на тронове" стана фаворитът на 67-ата церемония за наградите "Еми" за най-добра програма, излъчвана в праймтайм по американските телевизии.

Филмът на HBO получи рекордните 12 награди, сред които и за най-добър драматичен сериал. За пръв път тв сериал е с толкова много отличия само за една година.

Призът за най-добър комедиен сериал отиде при Veep, който се излъчва пак по HBO. В категорията на едносезонните минисериали победител стана Olive Kitteridge, също показан по HBO.

Въобще сериалите и програмите на HBO спечелиха 14 награди. Джон Хам, който досега има 16 номинации, най-сетне взе в ръцете си статуетка "Еми" за ролята на Дон Дрейпър в "Момчетата от Медисън авеню" на телевизия AMC.

Хам е "най-добър актьор в драматичен сериал", а Виола Дейвис пък му стана колежка в категорията за ролята си на Анализ Кийтинг в How to Get Away With Murder, 2014 на телевизия ABC.

За най-добрите комици в телевизионните оскари бяха обявени Джефри Тамбор за играта си в Transparent на телевизия Amazon, а сред жените - Джулия Луи-Драйфус за ролята на президента Селина Майер във Veep.

Журито определи Дейвид Натър за най-добър режисьор на драматичен сериал заради епизода Mother's Mercy от сериала "Игра на тронове".

Церемонията в театър "Майкрософт" в Лос Анджелис води комедийният актьор Анди Самберг, а на сцената пя Андреа Бочели под клавирния акомпанимент на Дейвид Фостър./Lifestyle.bg