Десетки хиляди румънци освиркаха Мадона на състоялия се в Букурещ концерт на певицата в сряда. Бунтът от страна на публиката бе резултат от нейните думи против дискриминацията на ромските малцинства в Източна Европа.

"Направи ми голямо впечатление, че тук има сериозна дискриминация срещу циганите и това ме прави тъжна. ", каза певицата пред 60 000 публика в румънската столица като отбеляза още, че хората трябва да са толерантни към хомосексуалните хора и всички останали, които са различни по един или друг начин.

Думите на Мадона бяха остро приети от публиката, но тя продължи речта си без да отдава особено значение на това.

"Ние вярваме в свободата и равните права!", завърши певицата като очевидци твърдят, че много ясно се е чувало как голяма част от присъстващите крещели "Не!".

В екипа на Мадона участват много танцьори и музиканти от ромски произход.

Случката бива отразена от медии по цял свят и предизвика множество притеснителни дебати в различни страни. Според Асошиейтед Прес в момента в Румъния живеят над 500 хиляди роми, но по неофициални данни цифрите отиват към 2 милиона.

Няма информация дали Мадона ще повтори речта си и пред българската публика, но евентуална подобна реакция само ще засили вниманието на света към Балканите и то не в положителен характер.