При аутопсията на американската певица Уитни Хюстън в белите й дробове бе открита вода. Този факт подкрепя версията, че изпълнителката се е удавила, след като е заспала или е изгубила съзнание във ванатa след употреба на наркотици.

Изнасят тялото на Уитни от хотела

 

В случаите, когато човек е потопен във вода след смъртта, в белите дробове не постъпва вода, съобщиха източници в местната полиция, цитирани от ИТАР-ТАСС.

В момента паталогоанатомите, провеждащи аутопсията определят точния обем на водата в белите дробове на изпълнителката. Този показател може да се окаже решаващ при разкриването на точната причина за нейната смърт.

В същото време следователите засега не се наемат да дават окончателно заключение. Резултатите от токсикологичната експертиза ще са готови до 4-6 седмици.

Според светските клюкарски сайтове Уитни Хюстън е починала заради успокоителното хапче ксанакс. Според TMZ певицата имала рецепта и редовно се тъпчела с медикамента.

Дъщерята на Уитни - Боби Кристина пък беше приета в болница, след като семейството се страхува, че 18-годишното момиче може да посегне на живота си. Също като майка си Боби Кристина има проблеми с кокаина. В медиите се появиха снимки, на които тя шмърка кокаин в промишлени количества.