Софи Маринова ще направи аборт, сподели самата тя пред в. "България Днес".

"Бебчето не е добре. Оказа се, че бременността ми е извънматочна. Не мога да задържа плода, защото влияе пагубно на здравето ми. Нямам друг избор, освен да направя аборт", казва певицата.

Само преди две седмици Софи обяви за първи път щастливата вест, че чака второ дете. Очакванията бяха певицата да роди през август, а надеждите й бяха бебето да е момиче.

"Ще бъде зодия Лъв и ще я кръстя Клеопатра" - разказваше певицата. Изпълнителката бе категорична, че няма да разкрие кой е бащата на бебето и дори самата тя не го познава добре.

"Млад, здрав, красив! На 20 и няколко години. Такъв го търсих, за да имам хубаво дете. Прекарахме една нощ след мое участие и бебчето се получи. Няма обаче да му казвам нищо, не искам да го търся, детето ще си е мое и ще си го гледам сама" - разкри тогава Маринова.

Певицата преживява тежко неотменимото решение да направи аборт. По думите на фолкаджийката няма друг избор, ако иска да запази живота и здравето си.

"Не е проблемът във възрастта ми, въпреки че скоро ставам на 39 г. Докторката ми обясни, че това се случва и на млади момичета. Така било писано...", казва още Маринова.

Дълги години певицата е правила неуспешни опити да забременее с второ дете. С бившия й съпруг Дачо така и не са успели да се сдобият с наследник. Малко преди да навърши 39 г. и без сериозна половинка, съдбата поднася дългоочакваната радост на Софи. За съжаление й я отнема бързо. Според изпълнителката най-голямата й грешка е била, че е съобщила твърде рано за бебето и е трябвало първо да се консултира с гинеколог.

"Разказах на всички още преди да съм посетила докторката си. Направих си теста сама, вълнението беше огромно, че такъв хубав подарък ще получа за Коледа, и бързо се разговорих, а не трябваше така да правя. За тези неща е добре да изчака човек, преди да сподели пред хората. Това ми е урокът", разкайва се Софи.