Теди Москов отново пише сценарий за "Улицата", защото любимата на поколения българи хумористична поредица се завръща. Но не на телевизионния екран, който предаването завладя в зората на демокрацията, а на живо - на сцена в НДК. Екран пак ще има, но в зала 1.

Актьорите от "Улицата" ще излязат от него пред очите на зрителите, за да възродят култови скечове от най-смешната телевизионна поредица. Или обратното - скечове, които се развиват на сцената, ще "преминат" в екрана и ще ни върнат към някой от старите, но незабравени епизоди. С една дума всеки от познатите ни епизоди ще има ново начало или нов край. На сцената ще видим образите от "Улицата", изиграни от Мая Новоселска, Христо Гърбов, Георги Спасов, Тончо Токмакчиев, актьорите от театъра на Теди Москов "Улицата" - Никола Додов и Борислав Стоилов. Ще се включат Ути Бъчваров и Влади Въргала.

В момента Теди Москов, автор и режисьор на предаването, а сега и на спектакъла, прави кастинг, за да набере още актьори и танцьори. Антони Дончев, автор на музиката на "Улицата" ще свири на живо с подбрани от него музиканти.

Идеята да възроди "Улицата", именно на сцената на зала 1 е на Мирослав Боршош, директор на НДК. Той е поканил Теди Москов да направи съчетан спектакъл - прожекция на епизоди с представление на живо.

Премиерата на новия вариант на "Улицата" ще е на 2 и 3 юни, а репетициите вече са започнали. Спектакълът ще е мащабен, с богат декор, танци и визуални ефекти. Ще се играе два пъти годишно в зала 1, а после два пъти месечно в ремонтираната зала 2.