Георги Веселинов е героят от „Женени от пръв поглед", който предизвика най-много противоречиви чувства и интерес в зрителите. 34-годишният IT специалист обаче е щастлив, поне така се определя.

Но не заради участието си в риалити формата. Горд е с постиженията си в работата и въобще с начина си на живот. Мнозина го упрекнаха, че е прекалено вглъбен в технологиите. Но малцина знаят, че Георги още през 2006-а, когато фейсбук е непознат, създава сайт, и то за фенове на волейбола.

С отбора по волейбол - третият отдясно наляво

Защото самият той играе волейбол на аматьорско ниво. „Докато бях във Варна, създадох общност, която се интересуваше от този спорт. Събирахме се, играехме, заформиха се много двойки, семейства, деца покрай този сайт.


И сега играя волейбол 2-3 пъти в седмицата, което уж щяха да снимат в предаването, но не стана" - разказва бившият съпруг на Гергана, който се съгласи да даде откровено интервю за Lifestyle.bg.

Георги, нарочно ли влезе в „Женени от пръв поглед"?

- Не... Възприех участието си като авантюра, а и аз обичам да правя нещата по нестандартен начин. Малко на майтап попълних въпросника за предаването, те пък взеха, че ми се обадиха, а аз не бях осъзнал, че става въпрос за риалити. Като отидох на място и разбрах за какъв тип предаване става въпрос и че продуцент е „Олд скуул", реших, че не е за мен и си тръгнах преди кастинга. След това ми се обади продуцентът Витомир Саръиванов и ми каза, че това няма да е стандартно риалити, а документално, което няма нищо общо с „Биг Брадър". Покани ме да поговорим и когато ме попитаха от какво се притеснявам, обясних, че целта на всяко риалити е да създава интрига, на базата, на която да прави рейтинг. Казаха ми, че предаването е социален експеримент, който проследява връзката между двама души и не се търси интрига в нея. До този момент не беше ставала дума за сватба. Съгласих се да участвам в кастинга и екипът от експерти спечели доверието ми с това, че всичко ще се прави за добра кауза.
Едва на финалния кастинг обявиха, че става въпрос за сватба и който иска да се ожени за непознат, да подпише договора, а който не желае, му благодарят за явяването. Дълго мислих, реших, че не е за мен и отказах да участвам. Пак ми се обади Витомир и ми каза, че ми е намерена подходящата половинка и всички специалисти са единодушни, че това е така. Повярвах на екипа, а и дълго бях говорил с експертите и мислех, че ме разбраха що за човек съм и какъв човек търся. Реших да рискувам. Казах си: Никой няма да умре, в най-лошия случай ще се разведем, ще ме изкарат черна овца, както и се случи.

Бракът реален ли беше?

- Да, абсолютно реален... Хайде, да покажа, но не мога да предоставя документите за печат, защото в тях има лични данни (показва снимки на документите на телефона си, б.а.): „Удостоверение за сключен граждански брак - Георги се жени за Гергана..." И още нещо: „В името на народа - Градският съд прекратява гражданския брак между Георги и Гергана..."
За себе си реших, че рискът, който поемам, е поносим. Разбирам, че за по-консервативните хора, това е шок. В крайна сметка аз съм си същият човек, след всичко, което се случи.

Всъщност бракът с Гергана не е консумиран, нали?

- Какво означава това - физически ли не е консумиран?

Това, че двамата не живяхте заедно...

- 10 дни прекарахме заедно.

Какво точно стана, за да се променят отношенията ви към лошо?

- Влязохме във формата положително настроени и двамата... В началото беше еуфория от сватбата, купона... Три дни всичко беше наред и по време на сватбеното пътешествие в Италия. Там трябваше все пак да гоним график за снимките с екипа и докато синхронизираме тези неща, защото един иска да седне на едно място, а друг - на друго, лека-полека започнаха да се проявяват различията ни с Гергана. Една след друга се натрупваха случки и стигнахме до фаза, в която и двамата си свалихме маските, и се видяхме такива каквито сме.

Дай ми пример?

- Не, не искам.

За битови неща ли става въпрос?

- Не, не искам да изпадам в конкретика. По-скоро виждаш човека в неговото аз и си казваш - това не е моят човек.

Много си деликатен в случая, такъв ли си по принцип?

- Не знам дали съм деликатен... Аз излязох най-големият лицемер, но нали идеята на това предаване беше да сме честни. И аз бях максимално честен с екипа. Да, между 4-я и 10-я ден имах усещането, че няма да се получи връзката ни с Гергана, но не съм й казвал. Все пак аз имам договор да съжителствам един месец с това момиче, а как да стане това, след като съм й казал, че нищо няма да се получи? След 4-я ден говорих с всички индивидуално, че това е пълен провал на мачмейкърите. С Гергана нямаме нито една допирна точка - нея я вълнува едно нещо, мен - друго. Опитвах се няколко пъти да поддържаме разговор, но нищо не се получи. Единственото спасение беше, че бяхме с екип, с който течеше по-общ разговор.

Мачмейкърите май не бяха много добри в избора си?

- Напълно се доверих на психоложката, което също ми е болна тема. В нито един момент не съм бил объркан, какъвто ме изкараха... Всъщност объркването ми беше, че включително и психоложката през цялото време твърдеше, че от мен и Гергана, щяла да се получи чудесна двойка, но ние сме виновни, че не сме си дали шанс. Докато за мен беше ясно и видно от самолет, че не сме един за друг.

Какво казваха приятелите ти по въпроса?

- Признаха, че още на сватбата били скептични, че ще се случат нещата между мен и Гергана, но не ми казали.

А сватбата получи ли се?

- Беше хубав купон, защото събрах приятели не за сватба, а които са отворени за щури неща. Не съм канил роднини. Реших, че ако наистина се получат нещата, ще направим истинска сватба с приятели и близки.

А сестра ти, с която имате силна връзка, какво каза преди предаването, на сватбата и след това?

- Вече ме е страх да кажа, че имаме силна връзка със сестра ми, защото това беше преекспонирано в медиите - че сме съмнително близки с нея. Глупаво е...Истината е, че отидох със сестра ми на първия кастинг и тя беше човекът, който каза, че предаването се прави от „Олд скуул", така че по-добре да ставаме и да си ходим. Тя е една идея по-щура от мен и винаги ме е подкрепяла, когато аз съм искал да правя нещо подобно. Но в случая беше по-скоро несъгласна да участвам. Когато се колебаех дали да участвам, тя ми казваше: „Аз съм по-скоро да не участваш, но ако решиш, няма кой знае какво да загубиш. В най-лошия случай ще станеш за резил, ама това бързо ще се забрави." Което и стана... А след първите два епизода, сестра ми ми каза: „Видя ли, че наистина каузата е добра!" Така че и тя беше повярвала, че това предаване положително ще зареди хората. Но след това тотално се обърнаха нещата - когато започна да се гони рейтинг и з станах жертва на това. Ключовият момент беше в третия епизод, където беше началото на нашия меден месец. Първите два дни бяха много готини. От там нататък всичко се промени, както и психолозите, които наливаха масло в огъня и обясняваха колко съм объркан. От което ми стана много гадно...

Румен Бостанджиев какво ти казваше?

- Имам голям респект от него и през цялото време ми казваше да му говоря на ти, а аз не можех да си пречупя езика. Сприятелихме се. Мисля, че само Ттой ме разбра и успя да погледне нещата през моята перспектива. Докато вървяха снимките не съм виждал мачмейкърите и ми стана странно, че коментират поведението и връзката ми, без да са ме виждали на живо, а говорят колко съм бил объркан и как се чувствам. Думите им бяха на базата на някакъв видеозапис, който продуцентът е решил да им покаже. Телевизионерите са ми ясни, че се борят за рейтинг, но ако си психолог и имаш амбицията да бъдеш разпознаван като такъв, ми се струва евтино да правиш нещата в името на рейтинга. От там ми е горчилката, че се чувствам предаден.

Значи не си огорчен от Гергана?

- Не, от Гергана не се чувствам огорчен. Като големи хора се разбрахме. А това, че пред камерата се показваха някакви неща, е, защото продуцентите ни поставяха в ситуации, в които трябваше да си говорим. Максимално се опитахме да запазим добрия тон, но въпреки това всеки от нас имаше своите гледни точки.

Чувате ли се с Гергана?

- Не. Всеки има своя живот. Ние, ако можехме да станем приятели, щяхме да станем и добра двойка. Между нас имаше физическо привличане...

Бил ли е Георги влюбен в Гергана или пък тя в него, вярно ли е, че още преди да започнат снимките на предаването е имал връзка с настоящата си приятелка и как тя коментира участието му в „Женени от пръв поглед" и ще има ли нова сватба скоро, ще научите от втората част на интервюто с IT специалиста./Lifestyle.bg

Георги и новата му приятелка