Циганска сватба, продължила цели 5 дни, подлуди град Монтана. 17-годишните сестри Златица, Горана и Ружа се врекли във вярност на възлюбените си. По време на венчавката бабата на младите жени починала и била заключена в бус, за да не се развали доброто настроение на гостите, пише местният вестник "Правда", цитиран от БЛИЦ.

Тризначките се сгодили през лятото и решили да вдигнат голяма сватба в последните дни на декември. Венчавката започнала на 28 декември миналата година и продължила до 2 януари тази година.

На празненството били поканени 450 души, но дошли много повече. За гостите били подготвени над 6000 кюфтета и кебапчета, 11 каси с хляб, легени със салати и мезета. Хората изпили близо 4 бидона с ракия.

За доброто настроение на сватбарите се погрижили 2 оркестъра и певиците Софи Маринова и Бони.

Според вестника двете изпълнителки прибрали баснословни суми само за 4 часа.

Софи и Бони обаче не подозирали, че докато виели глас от сцената, в буса наблизо товарили трупа на починалата баба на младоженките.

Възрастната жена била на легло от доста дълго време, но мечтата й била да види внучките си в бели рокли. Точно като на филм, желанието й било изпълнено и няколко часа след това Господ я прибрал при себе си.

Новината за смъртта й не натъжила празнуващите. Трупът й останал в буса до края на пет дневната сватба и след това бил погребан.