България отпадна от конкурса "Евровизия". Песента на Поли Генова "На инат" не успя да се класира за финала в събота. Родното участие отново завърши безславно, но пък останаха хубавите емоции от изпълнението на нашата участничка.

Вместо България, до Големия финал достигнаха представителите на Естония, Румъния, Молдова, Ирландия, Босна и Херцеговина, Дания, Австрия, Украйна, Словения и Швеция.

Поли се представи достойно, но явно усилията й на сцената не успяха да трогнат сърцата на европейците. А и изглежда наистина Евровизия е все повече въпрос на геополитика и интереси, а не на талант и музикални изпълнения.

Полуфиналът на песенния конкурс се проведе в германския град Дюселдорф. От 19 изпълнения за финала на 14 май и днес бяха избрани 10, които продължават напред

На финала ще участват общо 25 страни - по 10 от двата полуфинала и автоматично класираните представители на Голямата петица - страните-учредителки на конкурса Великобритания, Испания, Италия, Франция и страната-домакин Германия. Победителят в тазгодишното издание на конкурса ще стане ясен късно вечерта в събота.

Това е вотът на Европа, нека го приемем, нека бъдем горди със себе си, коментира Генова пред БНТ след края на полуфинала.