Историята на конкурса „Мис България" е своеобразна витрина на нашия живот, тя напълно се покрива със случилото се в страната през последните години. Имало е бомби, скандали , залята с киселина участничка, момичета , на които са отнети титлите, но е имало и красота, успехи и щастливи хора.

Това стана ясно от участието на Жени Калканджиева и Ирина Папазова в предаването „На светло" по Нова телевизия.„Моят съпруг се занимаваше с конкурса и това е една от версиите, той да бъде убит преди 15 години", каза Ирина Папазова. Тя обаче добави, че е имало и други версии, сред които неиздължени пари към Васил Папазов и убийството му с цел те да не бъдат връщани.

Според вдовицата на Васил Папазов, силните мъже харесват красиви жени и това е обяснението за постоянната намеса на силови частни структури и мутри в нещата около конкурса „Мис България".

„В конкурса участват 17-18 годишни момичета, възрастовата граница у нас доста падна", каза Жени Калканджиева. Тя посочи, че след участието им в медиите излизат предимно скандални и грозни неща за тях и много по-малко за хубавите и положителни неща в живота им.Калканджиева призна, че в последните кастинги за участничките почти няма момиче без силикон, но приема това за нещо нормално и в крак с времето, в което живеем.

Според Калканджиева, през годините е имало много бити и отвличани хора, това, че тя е пострадала и е била бита, не е нещо изключително за България. „Не знам кои са извършителите, но исках да покажа, че не се страхувам и продължавам да работя в модния бранш", допълни тя.