За последния брой на модното списание V magazine, авторите на изданието си избират изключително нетипична и смела тема. Броят е посветен на пълните модели, които позират за една изключително стилна фотосесия, носеща името "The Size Issue".

Борбата с наложения преди години от британската модна икона Кейт Мос размер нула и анорексията сред манекенките, продължава с пълна сила. Макар и по дефилетата да продължаваме да гледаме слаби манекенки, малко по малко модния бранш се изправя срещу тези изключително нездравословни мерки.

В новия си брой, редакторите на V magazine са си поставили за цел да покажат, че истинската красота няма нищо общо с размера на дрехите ви и не е нужно да имате максимални мерки 90-60-90, за да бъдете привлекателна и да изглеждате секси.

Автор на проекта е норвежкия моден фотограф Солв Съндсбо, на който изключително добре допада идеята за фотосесията. Неговото мнение е, че женската красота и сексуалност не е свързана с традиционните критерии за това, а с това какво излъчване имаш, как се чувстваш в собствената си кожа.

Пред обектива на световноизвестния фотограф са застанали моделите Кандис Хафин, Маркита Принг, Мишел Олсън, Тара Лин, Касия Пи.