Автомобилът заковава погледа на ценителите на изложението. "Скромната" първоначална цена за Adenauer Mercedes Benz 300 е 330 000 евро. Страхотният черен автомобил с кафяво-бежов кожен салон е една от големите атракции на най-грандиозната изложба Top Marques 2014 в Монако. Самият принц принц Алберт - специален гост на събитието, който е и истински маниак на тема "лимузини", заявил, че находката от татово време е истинска сензация.

Посетителите могат да се насладят и на невероятните ферари, ламборджини и мазерати. Мерцедесът на Тодор Живков също е във фокуса на огромното любопитство и финансовите мераци на богаташи от цяла Европа.

За продажба го предлага компания, търгуваща с всевъзможни возила - от хеликоптери до яхти. Собствениците на въпросната компания са купили лимузината от гаража на КГБ в Москва. Според тях колата е била докарана там през 1991 г. в пика на проблемите на Живкови с новата власт. Самите бизнесмени са получили информацията за мерцедеса от един от техническите шефовете в московското ЦРУ./Lifestyle.bg