Искате ли да видите Лили Иванова на живо извън сцената? А да се снимате с нея? Това може да се случи тази вечер в галерия "Средец". Там от 19 часа се открива изложба със снимки на певицата на известния фотограф Васил Къркеланов.

Най-старата снимка е от проекта за корица на първия брой на сп. "Плейбой" за България отпреди 10 години. Лесно ли се снима гранд-дама като Лили? "За мен е лесно, тъй като отдавна работим заедно, познаваме се много добре, а тя има страхотна самодисциплина, защото е голям професионалист", казва Къркеланов.

Той е подбрал снимки от различни сесии - за медии, за списания, от концерти, но има и от последната й сесия за френския парфюм "Диор".

Сред фотосите е и снимката, която Лили е сложила за основна във фейсбук страницата. Под нея млад мъж е написал: "Няма никакво съмнение, че Бог е създал Лили, за да се изфука с творението си!"

 

Със сигурност сред почитателите на певицата с голям букет ще отиде и министърът на културата Вежди Рашидов, който предоставил галерия "Средец" за изложбата. "Лили е велика епоха - вечност, пред която с уважение и преклонение да говорим. Защото не само 50 години радва народа, но е и част от самочувствието му", каза вчера Рашидов.
Имената на 10 късметлии ще бъдат изтеглени в томбола, за да се снимат с Лили, гласи част от сценария на "Евробет". Компанията ще даде на певицата годишната си награда за личност в съвременното изкуство.

Изложбата ще продължи точно една седмица - до следващия понеделник. Тя е като прелюдия към големия й концерт в зала "Арена Армеец" на 22 ноември, за който 14 000 места са тотално разпродадени, припомня 24 часа.