Българската представителка на „Евровизия 2011" Поли Генова води ежедневни битки с режисьорите на събитието в Дюселдорф. Те отказвали да изпълняват нещата, които певицата и хореографът й Мартин Дайтман искат да се случат по време на изпълнението й на полуфинала на 12 май.

„Той е пълен с добри идеи, които биха помогнали за перфектното ни представяне, но на последната техническа репетиция така и не ги видяхме реализирани. А отговорът обикновено е „Не може", обясни Росен Цветков, журналист от БНТ. Той е част от българската делегация в Дюселдорф и прави филм за участието на Поли Генова.

Засега слуховете упорито гласят, че най-младият тенор в света Амаури Васили, който ще представи Франция на „Евровизия 2011" в Дюселдорф, е почти сигурен победител тази година. Това показват и букмейкърските залагания. Другите фаворити са украинката Мика Нютон и британците „Блу". Засега Поли Генова не попада в топ 10.

Поли Генова е една от малкото изпълнителки, които ще пее на родния си език в Дюселдорф. "Не очаквах, че хората така ще реагират, но всички ме поздравяват за това, че пея на собствения си език - чуждестранните журналисти, публиката, дори колеги", казва Поли в интервю пред "24 часа".

Изпълнителката гледа на нещата реално и откровено заявява, че не очаква да спечели. "Тази година изобщо не съм имала такива планове. Цялото това го направих за удоволствие. Когато не успях първия път, го преживях тежко. Сега вече бях претръпнала, а и изобщо не очаквах да съм аз победителката".