Сергей Станишев най-после ще се ожени за дългогодишната си интимна приятелка Моника Йосифова, от която има дете. Лидерът на БСП е направил предложение на известната пиар специалистка малко след като оглави Партията на европейските социалисти, научи сензационно „Всеки ден".

„Искам ти да бъдеш жената, с която ще остарея. Съгласна ли си да станеш моя законна съпруга?", попитал Сергей. Развълнувана, Моника се просълзила, поела ръката му и тихо прошепнала: „Да", разказват посветени в любовното тайнство.

Според сигурен източник на вестника романтичното предложение е направено в Париж, в малко непретенциозно семейно ресторантче. Станишев обаче не е дал годежен пръстен на половинката си, той тепърва щял да се поръчва.

„Да, вярно е. Сергей и Моника дойдоха у дома и много ме зарадваха с тази приятна новина. Радвам се за тях", заяви пред „Всеки ден" майката на партийния лидер Дина Мухина. Тя отдавна врънкала сина си да направи предложение на Моника, но той се притеснявал, за да не привлича жълт медиен интерес към себе си.

Клюката за предстоящата сватба на Сергей и Моника е новина №1 на „Позитано" 20 от няколко седмици. В началото за радостното събитие били посветени едва 3-4 човека, но постепенно кръгът се разширил и вече цялата партия знаела за предстоящата венчавка.

Бъдещите младоженци отказаха да коментират новината. „Не мога да коментирам на този етап, ние още нямаме дата", изпусна се Моника Йосифова пред вестника.

Според клюката сватбата ще е през пролетта. Обсъждало се варианта дори да е около знаковата дата 1 май. Освен че е партиен празник, именно тогава се роди и дъщеричката на Моника и Сергей - Дария. Станишев прие това като добра поличба и е възможно да насрочи сватбата си за тази дата, коментират в БСП.