Изглежда, че Андреас Любиц, който е заподозрян, че нарочно е разбил самолета "Еърбъс А320" на Germanwings във френските Алпи, имал извратена сексуална фантазия. Според The Sunday Express той не само е плашел жените, с които се е срещал със странни изказвания, но се интересувал от сексуални извращения. 28-годишният германец често ровичкал из гей сайтове в интернет и се заплесвал по истории за самоубийства.

На предишната му месторабота, докато е бил стюард, Любиц е бил известен с прякора "Доматения Анди" - немски евфемизъм за скрити гейове.

Според друга информация пък приятелката на Любиц е бременна и чака дете от него.

Тя разкрила за бременността пред ученици от гимназията, където работи като учител, пише Daily Mirror. Вестникът цитира нейни приятели, според които тя била щастлива да сподели тази новина и с нетърпение очаквала „новия живот" в качеството си на родител - даже планирала да се омъжи за Любиц преди да загине.

Отбелязва се, че въпреки сериозността на връзката, за последните няколко години двойката на няколко пъти се е разделяла и е възобновявала отношенията си. Твърди се, че последният разрив между тях настъпил малко преди катастрофата - тогава, според британското издание, Любиц бил видян с друга жена. За да възстанови развалените отношения, той купил кола на приятелката си./ Lifestyle.bg