Най-богатият българин Васил Божков направи поредния скъп подарък на сина си Антон - последен модел БМВ М5. Автомобилът е най-бързото беемве серийно производство на реномираната немска марка. Колата е с махнати ограничители и може да развие умопомрачителната скорост от 305 километра в час.

Мощността й е 575 конски сили, като за да се движи по-бързо и да увеличи мощността си, на автомобила ще бъде поставеа допълнителна генерация за 15 хиляди евро в серзива на сина на Сашо Дончев "Овърдрайв", пише в. Всеки ден.

Беемвето на Антон Божков е решено в цвят "матов шоколад", а седалките са кожени, с вградени карбонови нишки.

Спортното БМВ е с абсолютно всички екстри, предлагани от немския производител, а цената му надхвърля 250 000 лева, разкриват приятели на Божков-младши.

Баща му поръчал машината директно от завода в Мюнхен, като го платил авансово.

На предните седалки и на предпазните колани са вградени инициалите на момчето на латиница AB.

Наследникът на хазартния бос получил уникалния подарък миналата седмица, когато празнувал 1 година от раждането на дъщеря си Мая. Първородната внучка на Божков е плод на любовта му със средната дъщеря на Стефан Софиянски - Ива.

На внучка си пък Божков подарил влог от 10 000 евро, който всяка година щял да попълва.

Васил Божков от години е известен като любител на автомобилите БМВ. Той винаги шофира последен модел от марката, а през ръцете му са минали над 20 модела БМВ. Тази пролет най-богатият българин  се снабди с последен модел БМВ 7, а охраната му се придвижва зад него с джип БМВ Х5.