Канадската актриса с български произход Нина Добрев проговори на роден език в американски ефир. Тя бе помолена да каже нещо на български в "Late Late Show" по американската телевизия CBSо с водещия Джеймс Кордън.

"Какво искаш да ти кажа", попита Нина Добрев на български, след което го преведе. Кордън попита как ще прозвучи "I dont see nothin' wrong in some bump and grind"- жаргонен израз за секси движение от едноименната песен на Ар Кели. И тя отвърна: "Не виждам нищо лошо с малко..." и размърда палаво рамене и гърди.

Това е израз, който няма точен превод. Така водещият предизвика Нина за танцови закачки. Нина беше на гости на водещия, за да представи новия си филм "Final Girls". Тя говореше български и в няколко епизода на сериала "Дневниците на вампира", с които стана известна. Там главната героиня Елена (Катрин) също е българка.

Нина емигрира заедно със семейството си в Канада, когато е на две годинки. Тя говори свободно английски и френски. Баща й Константин е компютърен специалист, а майка й Михаела - художничка. В интервюта Добрев винаги заявява, че се гордее с българския си произход, пише 24 часа.