Нова, шокираща посока пое разследването на смъртта на Ейми Уайнхаус. За трагичния завършек на младата звезда са били правени огромни залози в интернет, твърдят сигурни източници от Острова.

Разследващите не изключват и вероятността някой да е помогнал на певицата да умре. Много от тотаджиите са залагали на това, че Ейми няма да доживее до 30, основавайки се на писанията за нея в пресата. Всички те са знаели, че звездата се увлича по опиатите още от 14-годишна възраст. Така днес, след предизвестената смърт на Уайнхаус, около 11 хиляди британци, познали "верния отговор", ще си поделят сумата от 343 млн. паунда, пише интернет изданието Profinews.com.ua.

Мистерията се заплита още повече от факта, че полицията не е открила никакви следи от забранени вещества в дома й. Странно звучи и заключението на нейния лекар, че в петък, само 24 часа преди да бъде намерена мъртва, тя е била в цветущо здраве, твърди неназован източник на "Сън".


"Скотланд ярд" вече имат и заподозрян - близък приятел на Ейми, чието име се пази в тайна, твърди "Шоу". Според разследващите точно той й е дал смъртоносната доза кокаин.

Прокрадна се и вероятността ексцентричката сама да е сложила край на живота си с помощта на таблетки. Предсмъртно писмо обаче все още не е открито.

Съседи пък разказват, че в нощта на 23 юли чули писъци от дома на Уайнхаус, което моментално даде повод на феновете й да заговорят за убийство.

Уайнхаус бе смятана за един от най-влиятелните и успешни артисти на Великобритания с огромен потенциал. Той обаче не успя да се разгърне заради втората й отличителна черта - склонността към саморазрушение.

В едно свое интервю майка й Джанис признава, че няма да се учуди, ако дъщеря й напусне този свят преждевременно. "Наркотиците ще я убият, ако тя не се откаже от този път. Също като Хийт Леджър", пророкува тя още през 2008 г.