Времената на тоталното осъждане на хомосексуалните отношения отдавна отминаха и днес обсъждаме съвсем свободно тези отношения, разбира се, ако те ни интересуват, пише сайтът ТЯ.bg.

Психично отклонение, разпуснатост, генетични проблеми - с какво само не се опитваха на времето да обяснят влечението на човека към своя пол. Въпреки че съвременното общества се отнася вече доста спокойно към еднополовите връзки, все пак загадката, свързана с противоестествените човешки взаимоотношения, все още съществува.

Любопитството не е порок
Основната причина, поради която хората се решават да изпробват нещо ново и непознато, е любопитството. Именно то ни тласка към различни експерименти, в това число "секс с представител от друга раса" или "секс по телефона", които по нищо не се различават от "секса с представител от своя пол". На човека винаги му е интересно, как е "това другото"? И не трябва да се смущавате, че една жена, в качеството на "другото", може да има предвид друга жена. Често се оказва, че интересът не е толкова към субекта, колкото към своите собствени усещания от взаимодействието.

Това любопитство може да съществува само по себе си, под формата на интерес към това, което изпитва мъжът, галейки жената или просто под формата на желанието да видиш "себе си" т.е. жената отстрани. Това са естествени човешки желания - за разширяване на своя опит, за попадане на мястото на някой друг.

Практиката показва, че на подобни експерименти се решават само достатъчно свободомислещите жени, които се отнасят спокойно към желанията си, колкото и странни да са те.

Лесбийството е на мода
Невероятно, но факт: сексуалните отношения също се влияят от модата. Когато на телевизионния екран виждаш страстното прегръщане на две красавици и чуваш "ти си ми необходима", не е трудно да приемеш, че това е модно и да си кажеш: "И аз искам така!".

Тази мода обикновено влияе на незрялото съзнание и затова този род експерименти са характерни за момичетата в гимназията и студентките - първокурснички, но те бързо отминават (най-късно до 20 годишна възраст).

Трябва да се пие по-малко
Често след прекомерната употреба на алкохол в някой бар или на купон, на другата сутрин хората се събуждат в обятията на някой непознат. Подобни истории за две жени са рядкост, но все пак се случват. Сутринта госпожиците изпитват смущение от случилото се, неловкост и се стараят да направят вид, че нищо не се случило и с това техните сексуални отношения приключват. Обикновено това се случва не между стари приятелки, а между нови познати.

Мъжът ме помоли
Учудващо е, но понякога две жени се оказват в едно легло по молба на ... мъж. Две момичета в любовни игри са традиционната сексуална "тръпка" за мъжа. Почти във всеки порно филм има сцени с две момичета, лесбийски мотиви има в повечето стриптийз-шоута, а и повече от половината мъже си признават, че тайно или явно мечтаят за сексуален опит с две партньорки - наведнъж.

Някои жени се съгласяват на тези експерименти от породеното любопитство, от желанието да зарадват партньора си или от страх, че той ще опита това с някоя друга.

Искам оргазъм
Често жената не е удовлетворена от сексуалния си живот. Причините могат да бъдат различни - от липсата на такъв живот до липсата на оргазъм или недостатъчна нежност от страна на партньора. Всеизвестен факт е необходимостта на жената от продължителни ласки и това, че тя по-добре знае какво е необходимо на другата жена. Затова жените търсят сексуално щастие сред себеподобните си - нали те са знаещи и чувствителни!

Допълнителен мотив е страхът от забременяване. След като не съществува опасност да забременее от партньорката си, жената се отпуска и получава максимално удоволствие от секса.

Психична травма
Зад тези думи се крият доста причини, тласкащи жените в обятията на другите жени: детски комплекси, присмех от страна на момчетата, несполучлив първи опит, болезнени страхове, насилие и т.н. За тези жени мъжът и неговата сексуалност са нещо враждебно или обратното - непостижимо. Те възприемат партньорките си като "свои" т.е. безопасни, разбираеми и единствен обект на сексуалните си желания.
Много хора погрешно смятат, че психологичните травми от този род неизбежно правят жената хомосексуална или че всички привърженички на еднополовата любов са личност с травмирана психика.

Много момичета, смятащи се за хомосексуални, стигат до това в следствие на невъзможността да се осъзнаят като жена. Това може да бъде следствие от комплексите на подрастващите и с времето да премине, така че подобна тенденция въобще не свидетелства за наличието на психологични проблеми при всички хомосексуални жени.

А ако това е любов?
Еднополовата любов по нищо не се различава от "нормалната". Просто двама души се срещат и се обикват. А какви са те - мъже или жени - няма никакво значение.

ТЯ.bg