Йордан Йовчев влезе в ролята на шеф-готвач за една вечер. Той бе предизвикан да усвои тънкостите в приготвянето на паста от италианеца Джузепе Ломушо, който му посвети специално ястие, включващо любимите му съставки.

Това се случи на официална вечеря по повод първия рожден ден на италиански ресторант в столицата, чиито гости имаха привилегията не само да опитат вкусните ястия, приготвени от Йордан Йовчев и Джузепе Ломушо, но и да ги получат сервирани лично от двамата готвачи.

В Италия, където Йордан Йовчев е живял и тренирал, консумацията на паста с хляб е обичайна. Затова Джузепе му посвещава ястието „Фусили Касеречи" със специален сос от леки сирена и галета (препечен и подправен натрошен хляб). Предизвикателството към шампиона обаче е не само да я опита, а и да се научи да я приготвя.