Пепа Секса сподели откровено какво мисли за колежките си. Тя довери кои са пеещите имена във фолка и кои не стават.

"Певица, която е певица в пълния смисъл на думата, дори и да е имала богати мъже, е Преслава. Момичето пее, макар че вече ходи по участия само на плейбек и е тотално превъртяла", казва в интервю пред Блиц Пепа.

"Десислава също пее и никога не сме я свързвали предимно с някакви мъже - и пее всякаква музика! Нелина също пее, но и тя има сходна на моята съдба. Тя е морален и чист човек, помагаше й Коко Динев. Отказа се от него и залезе - защо?! Не защото не можеш да пееш, а защото нямаш богат мъж до себе си. Гледа си жената детето, води си нормален и морален живот. За Софи Маринова няма смисъл да говоря. Емилия също е пееща певица, през годините си е държала някакво ниво, независимо дали е била с богат мъж, тя може и без пари, просто е по-свитичка, по-скромна. Джена също пее, макар че я свързват с някакви имена, била материалистка, че е златотърсачка, но тя в момента има най-много участия. Не смятам, че е златотърсачка, познавам я лично. Това е тесният кръг на пеещите изпълнителки. Всичко останало става по друг начин певица".

Пепа е категорична, че най-неможещата певица в бранша е Мария.

"Мара я сложиха жури в „Мюзик айдъл" и тръгнала да съди младите изпълнители! Що не стана и да им покаже как трябва да се изпее?! Искам да отида да участвам и да ми е жури Мара, да я викна да ми покаже как да го изпея и аз веднага след нея. Що не я вдигнаха един път да покаже?!  Ще я вдигнат, ама нали ще избяга залата!

Правят го за реклама, защото хонорарът ти веднага скача, отделно те дават непрекъснато по националната телевизия... болест за слава. Тя си плаща за участие, но после изкарва много повече. Тя е фактор, ама на една не излезе да покаже как трябва да се изпее дадена песен. Евала на Десислава - излезе си момичето и си пя. Що пя тя - защото може".

Преди време Мария изказа мнение, че Пепа е "треторазрядна певица". На това изпълнителката на "Синя прашка" отговаря с насмешка:

"А тя е първоразрядна, ама пилонаджийка! Предпочитам да съм треторазрядна, но морална певица, а не първо разпоретина. Всеки си прави избор в живота, аз съм направила този, нека ме наричат треторазрядна. Тя нека е първоразрядна, ама каква - за певица никой не говори, там нещата са ясни как се случват.

Аз също съм имала богати мъже в живота си, не ме разбирай погрешно. Не съм била само с голтаци, но аз ценя нещо друго в мъжете. Никога не съм използвала тези мъже да ми правят песни и клипове. Водили са ме по почивки. До ден-днешен си имам работа, канят ме по заведенията и хората остават доволни. Това е професионализъм, аз нямам гаф по време на участие и няма оплаквания от мен".