Евгени Минчев се зае да пише мемоари за големия ас на българската естрада - Емил Димитров. Работното заглавие на четивото звучи доста лично - „Моят Емил".

Редом с творческите триумфи, книгата ще включва безброй истории за естрадния идол и неговия бурен живот, и то от първа ръка, тъй като Минчев бе сред най-близките до певеца.

„Скъпи приятели, щастлив съм! Започнах книгата си за Емил Димитров - „Моят Емил". Моля, пратете ми хубава енергия" - написа във фейсбук лорд Минчев, който е удивен колко малко се знае днес за най-голямата икона на българската популярна песен.

„Установих, че освен някоя пошла клюка, масово българите не знаят нищо за един идол, успял да покори половин Европа с песните си през 60-те години" - казва Евгени.

Книгата е посветена на 75-та годишнина от рождението на най-голямата българска звезда, изтъква авторът на книгата. Пиарът винаги е намирал как да отдаде почит към изпълнителят на „Моя страна, моя България".

Последният път е по време на Руския бал, който Минчев организира всяка година. Там той обяви, че събира средства за издигането на паметник на Емил Димитров в центъра на София, пише всеки ден.

Със сигурност лордът има какво да разкаже за естрадната легенда, тъй като двамата не само са имали близки срещи, но и Евгени дълго време е бил асистент на Васил Андреев - най-близък на певеца./Lifestyle.bg