За човек качественият секс се равнява на щастието, генерирано от получаването на допълнително $100 000 всяка година, изчисляват икономисти от Националното бюро за икономически изследвания.

Те поставят приблизително равенство на стойността на долара за нивото на щастие към резултатите от ползотворната интимност.

"Въпреки общоприетото мнение, наличието на повече пари не осигурява повече секс на притежателите им. Няма силна връзка между честотата на сексуални контакти и доходите на човек.

Но доходите определят представата, че имат по-голям ефект за постигане на щастие при високообразованите богати хора, отколкото при тези с по-нисък образователен статус. Всъщност трайният брак и честата близост в леглото гарантират радост като от десетки хиляди в сметката", констатират специалистите.

Икономистът Дейвид Бланчфлаур от Дартмонт Колидж и Андрю Осуалд от университета "Уоруик" в Англия също потвърждават, че сексът определено е задължителен елемент от формулата за щастие. Те пресметнали, че удовлетвореността от увеличаването на сношения от веднъж месечно на веднъж седмично се равнява на радостта от получаването на допълнителни 50 000 щатски долара към доходите на средностатистическия американец.

Какъв е изводът?! Един добър любовник може да се чувства толкова щастлив от редовните ласки в леглото си, колкото един милионер от богатството в банковата си сметка.

"Всеки ден"