С изискан коктейл Българската асоциация на PR агенциите отпразнува 10 години от своето създаване. На събитието присъстваха членовете на асоциацията и представители на PR бизнеса в България.

По време на събитието сред гостите бе проведена анкета, с която бяха определени най-ключовите промени в PR професията през последните 10 години.

Дигитализирането на каналите за комуникации, новият начин на диалог с потребителите и все по-засилващата се роля на word-of-mouth предаване на съобщението, бяха посочени като най-важните елементи в развитието на съвременния PR у нас. От друга страна, отговорилите на анкетата изтъкнаха като необходимост подобряване на качеството на обучение по PR и инвестирането в имиджа на професията в България.

Според PR гилдията през последните 10 години професионалното ниво на българския PR се е повишило, като доказателство за това са множеството български комуникационни кампании, получили международно признание през последните години.

„Едно от най-важните неща, върху които всички ние трябва да се концентрираме, е подобряването на условията за правене на бизнес в сферата на комуникациите. Тези условия започват с приемане на етичния кодекс, но завършват с неговото прилагане и спазване", каза Александър Дурчев, председател на БАПРА за 2011 - 2013.

 

***

Българската асоциация на PR агенциите (БАПРА) е създадена през 2001 г., за да обедини пазара на предлаганите комуникационни услуги в България. В Асоциацията членуват едни от най-големите и авторитетни професионални компании в областта на PR-a.