Симон Берто сама твърди, че е полусестра на Едит Пиаф, чиято биография пише. Някои биографи оспорват роднинската връзка между двете. Със сигурност обаче Симон и Едит са изключително близки.

Авторката съпътства певицата през целия й житейски път и остава плътно до нея до последния й час. И ни прави съпричастни към кариерата й, която започва по улиците и стига до най-класните кабарета и зали във Франция и Америка.

Берто е свидетел и на интимните преживявания на Едит Джована Гасион, както е истинското име на Пиаф. Тя разказва за любовта й с боксьора Марсел Сердан, както и за брака й с Тео Сарапо, разбира се, и за още интересни срещи и приключения но спътницата си.

През 1933 г. голямата певица живее на "Пигал", площадът с червените фенери, където едва ли не се сродява с проститутките там, сводниците им и с всякакви други несретници, които чувства като свое семейство.

Биографията на Едит Пиаф излиза отново на българския пазар, след като е издавана през далечната 1984 г., пише "Уикенд". /Lifestyle.bg