Преди няколко дни в София пристигна трупата на световноизвестния канадски "Цирк Елуаз". Сред тях се оказа, че има и една българка. 35-годишната Мария Монова е тур мениджър и вече четири години работи в канадската компания.

Крехкото момиче разказа, че е попаднала в цирка след много упорита работа. "Трябваше да мога да се въртя на глава", пошегува се тя. Мария всъщност координира работата на цирка и около всяко турне буквално се грижи за всичко и всички.

При пристигането си на летище София нашето момиче сподели, че няма търпение да се срещне със своите близки и приятели, които не е виждала от години.

„Навсякъде, където представяме нашето шоу, публиката е изключително въодушевена. Пренасяме я в един необикновен свят и я зареждаме с много настроение. Надявам, че и българската публика ще изпита нещо подобно",казва Мария.

София е първата спирка от европейското турне на световноизвестния партньор на "Цирк дьо Солей" - "Цирк Елуаз". Оборудването за цялото шоу е побрано в няколко тира и тежи над 30 тона.

Най-важната част от него е специалната стена с вграден в нея трамплин, по която акробатите ходят, скачат и се въртят така, сякаш законите на земното притегляне не важат за тях.

Танцьорите и техническия екип са в България за седмица, но всеки ден репетират за шоуто. Всички се надяват да имат достатъчно време, за да разгледат столицата ни и да посетят местни ресторанти. Голямото им желание е да се качат на Витоша. Предстоят им участия в различни телевизионни предавания, както и едно подгряващо шоу по софийските улици и пред НДК.

Шоуто iD на Цирк Елуаз представя нов тип забавление. То е уникална смесица от акробатични номера, екстремни спортове, хип-хоп и брейкденс, чрез които всеки може да разкрие своята индивидуалност. Ефектната мултимедия с рисувани сгради и графити представлява нещо като анимиран град, в който се развива действието в спектакъла. Участниците в него използват около стотина аксесоари, като обръчи, топки за жонглиране, малки и големи колела, както и специални столове, въжета, кутии и няколко ябълки. Общо 40 са костюмите, които те сменят по време на шоуто, а обувките са общо 45 чифта.

Билетите за шоуто на Цирк Елуаз са на цени от 40 до 90 лв и могат да бъдат закупени от всички каси на Тикетпро в страната, както и онлайн на www.ticketpro.bg