Повечето модни дизайнери потърсиха вдъхновение за този и предстоящия сезон в предишните десетилетия. Така ретрото стана хит. Става въпрос за модели които припомнят на 40-те 4 и 50-те години на миналия век - секси, но не и вулгарно, женствено, но не и сковано.

"Особено в тези трудни времена хората сериозно обръщат внимание на имиджа. Обръщат се към истинската класика, които чрез историята са доказали своята стойност. Това са модели, които може да се носят почти при всички случаи", уточнява за Дойче Веле главният редактор на германското модно списание "InStyle".

Всичко трябва да е в тон. Класическите ретро модели, който сега са актуални, подчертават силуета. Полите или роклите са под коляното, а цветовете са малко по-тъмни. Особено приложение имат аксесоарите и модните детайли, защото всичко трябва да е в тон. Заедно с всичко това особено важно е да се носят обувки с високи токчета. Не трябва да се забрави и факта, че заедно с всичко това трябва да се има и подходящ грим.

Дебелите и добре оформени вежди, червеното червило и високо дигнатата опашката е онова което може да ви направи едновременно сексапилни и сериозни, съобщава БГНЕС.