Камелия изрази съжалението си, че в предстоящите музикални награди на телевизия "Планета" няма да има традиционните категории "Певица на годината" и "Певец на годината", които винаги се посрещаха с най-голям интерес от меломаните.

"Жалко, че няма "Певица на годината" и тия награди са така кастрирани, и ще има изпълнител и някакви си други там на годината" - заяви тя пред blife.bg и подчерта, че не е вземала страна в медийния конфликт между Емилия и Анелия, каквато роля ѝ приписаха някои жълти издания.

Звездата на "Пайнер" е на мнение, че в последно време във фолка изпълнителките залагат повече на маркови дрехи и скъпи аксесоари, а не успяват да развълнуват публиката с творчество и с изпълненията си.

"Смятам, че когато повечето хора се борят за 5 лева да имат на ден, да оцелеят, да си нахранят децата, да ги облекат за училище, да им купят учебници и помагала, смешно е хора, които парадират с фирмени дрехи и скъпи материални неща, да занимават в публичното пространство обикновения зрител, слушател, читател и т.н. Но това са си мои разсъждения и не карам никого да мисли като мен" - споделя певицата.

Камелия е категорична, че ставаме все по-апатични към политика, футбол и чалга и обясни какви са причините за това.

"Хората се умориха от политика, от футбол и от чалга. Тези интриги, тези грозни наддавания, черно тото и каране на някой силен отбор да падне, за сметка на друг... Тези политици, които днес говорят едно, пък всъщност вършат друго, а делата им показват трето... Певици, които се превърнаха повече в модели на дрехи, отколкото в носители на музика и настроение... Мисля, че хората се умориха от тези неща в България" - казва атрактивната певица.

Фолк звездата, която никога не оставя равнодушна публиката към себе си и винаги е посрещана с най-големи овации, е забелязала една нова тенденция в отношението на феновете към някои певици - пренебрежението.

"Когато разглеждам снимки, много често прави впечатление, че изпълнителят стои в центъра, а 90% от хората не го гледат. Това значи, че не ги интересува кой пее, а това е жалко. Певецът е центърът! Той трябва да е едно торнадо, което ври и цялото заведение да е подчинено на неговата емоция, но всъщност не се получава така. Колко трябва да си жалък и безличен, за да сложиш етикет на себе си - било дреха, било друго, просто чужд етикет, чуждо име, за да се обърнат хората към теб и да станеш "личен", колко трябва да си "безличен"?!" - реторично пита Камелия.