Моделът Гери Дончева, която преди месец стана трета подгласничка на световния конкурс „Мис Глобал 2015", подготвя издаването на третата си детска книжка.

Абсолютно сама измислям приказките. Те са в стихотворна форма. Римите са ми запазена марка още от времето, когато бях ко-водещ в „Сървайвър LIVE". В момента се подготвят илюстрациите за третата книжка. Те винаги отнемат много време. Моите илюстрации ги прави Александър Михов, един много талантлив българин, който живее и работи в Милано от 10 години. Да се надяваме, че за началото на другата година книгата ще я има вече като продукт. Иначе текстът е напълно завършен", това сподели Гери в интервю за Lifestyle.bg (бел. ред. първата част на интервюто с Гери Дончева може да видите ТУК).

Освен това чаровната брюнетка подготвя и нова песен. От известно време тя записва рап парчета.

Румънеца и Енчев ме зарадваха с този страхотен подарък. Румънеца написа музика за мен, а Енчев - текст. Парчето ще е рап. До края на тази година ще види бял свят", сподели още Гери.

Относно рекламата за „булката с чеиза" и „сиренцето", която преди време нашумя в родния ефир, моделката коментира така:

Рекламата стана тотален хит. Радвам се, че актьорската ми игра беше толкова убедителна, че накара доста хора да мислят, че аз съм един друг тип жена. Получих много комплименти от утвърдени актьори в България за участиетото си там. Когато се получи тази лавина от коментари за рекламата, аз бях в Америка, на круиз, и почти 10 дни не знаех, че това нещо се случва", споделя Дончева.

Тя издава, че една от страстите й е стрелбата.

Записах се на курс за боравене с огнестрелно оръжие, защото имах страх от оръжия и си казах, че трябва да се изправя срещу него директно. Стрелям доста точно. Това лято много пострелях, преди да замина за конкурса".

В интервюто пред Lifestyle.bg Гери Дончева говори и за познанството си с актьора Стивън Сегал. Виж видеото тук: