Омайният глас на Сусана Бака, нейните афро-перуански приказки и групата й, състояща се от двама  перкусионисти - Хуан Котито Медрано и Уго Браво, китариста Сергио Валдеос и басиста Давид Пинто ще стоплят отново зала България на 24 май.

Преди две години Сусана Бака впечатли с гласа си събралите се в зала България слушатели. Двата последователни концерта на афро-перуанската вълшебница оставиха  топъл спомен в душите на присъствалите.

Сега Сусана Бака ще дойде, за да престави новия си албум, който включва неповторимите й интерпретации на 6 поеми. Стиховете на Федерико Гарсия Лорка, Алберто Бенавидес и Чабука Гранда. Това е поетичното откровение на Сусана, което тя ще предаде на почитателите си на 24 май  от сцената на зала България.

Изпълнителката има осем албума зад гърба си, като четири от тях са записани за Luaka Bop - Susana Baca, Eco de sombras, Espiritu Vivo и Travesias. Настоящият Seis Poemas също предстои да бъде издаден от лейбъла на Дейвид Бърн.

Концертът на Сусана Бака е организиран от Джаз +, а билети се предлагат на касата в зала "България", в Дюкян Меломан - meloman-bg.com, супермаркети "Пикадили" и в разпространителската мрежа на ticketplus.bg. Цените на билетите са 30, 40, 50 лв.