Първите снимки от сватбата на актьора Джордж Клуни и прекрасната му съпруга и успешна адвокатка Амал Аламудин вече видяха бял свят. Както се очакваше, правата на кадрите са откупени от едно от най-популярните лайфстайл списание People, чийто нов брой излиза утре. Кадрите извън САЩ ще излязат в Hello! Сумата все още не е ясна, но като се има предвид звездният статут на събитието, със сигурност е поне 1 млн. долара.

Броят на People с 25 ексклузивни фотографии дава отговор на много от въпросите и най-вече как е била облечена булката.

36-годишната очарователна англичанка грее в прекрасна рокля на Оскар де ла Рента, а 53-годишният актьор е в смокинг на Джорджо Армани.

"Джорджо е класата на всички класи. Той ми е добър приятел от много години и нощта нямаше да бъде същата без него", споделя Клуни в интервюто към броя.

Амал пък казва за роклята си: "Той е толкова елегантен дизайнер и толкова елегантен мъж.

Клуни разказва, че двамата винаги са знаели къде ще е сватбата, защото са се запознали в Италия, където всеки един от тях има къща. Венчавката се състоя в събота 27 септември в 7-звездния хотел Aman Canal Grande. Церемонията продължила 30 минути, като двамата си казали клетвите и си разменили платинени пръстени. След това започала веселбата в присъствието на 100 гости - роднини и приятели, сред които Мат Деймън, Синди Крауфорд, Емили Блънт, Бил Мъри и Боно.

Ден по-късно двамата официализираха брака си на гражданска церемония в кметството на Венеция, като церемонията беше водена от бившия кмет на Рим Валтер Велтрони. Младоженците пристигнаха и си тръгнаха от кметството с водно такси. Това сложи край на четиридневните сватбени тържества, които започнаха във Венеция в петък./ Lifestyle.bg