403 Forbidden

403 Forbidden


nginx/0.7.65
News.bg | Money.bg | Topsport.bg | Vsi4ko.bg | Gladen.bg | Lifestyle.bg | Ibox.bg | Mobile.news.bg

Регистрация | Забравена парола?

Вход
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx/0.7.65

Специални

Съновникът

Ако видя черна котка на пътя, лошият късмет е за нея, особено ако съм с колата.

От Борислав Панталеев


спяща котка

Дали андроидите сънуват електрически овце?...

Снимка:


Всички хора сънуват. Има такива, които не сънуват с месеци, а има и такива, които сънуват всяка нощ.

Напоследък не знам какво се случва, но сънувам все по-странни и по-странни сънища. От това, че съм на кръчма с Айнщайн, до това, че разцепвам ядрото на атома у дома в кухнята. Като цяло всички сънища са странни, не само моите, но в последните няколко нощи взех да им обръщам по-специално внимание. 

Не съм суеверен. Ако видя черна котка на пътя, лошият късмет е за нея, особено ако съм с колата. Не вярвам на хороскопи, врачки и предсказатели, но незнайно защо реших да се обърна към съновник след това, което сънувах снощи.

Първо да ви разкажа съня си. Значи, изведнъж се озовах на огромна зелена поляна, покрита с маргаритки. След краткотрайно чакане покрай мен премина огромен кораб, движещ се по тревата. Качих се, пътувах с него и стигнах до безлюдна пустиня, където слязох насред нищото. Освен пясъка нямаше нищо друго пред мен освен празно шише от минерална вода.

На сутринта грабнах един съновник и го разлистих. Започнах да търся думите една по една, за да разтълкувам съня си.

Първо намерих какво е обяснението на това, че съм сънувал поляна. Пишеше: „Сънуваш ли поляна с цветя, значи нещо хубаво ще дойде в живота ти”. Зарадвах се! Откога чакам нещо хубаво най-накрая да дойде и в моя живот, супер! 

Продължих да разлиствам съновника, този път прочетох тълкуването на кораба: „Качваш се/возиш се на кораб – ще бъдеш приятно изненадан”. Идеално, казах си. Дотук все хубави неща.

Срещу "пустиня" в съновника пишеше: „Ще се отдадеш на заслужена и приятна почивка.” Ухилих се до уши, от край време си мечтая за малко отпуска и още утре ще кажа на шефа, че излизам в отпуск!

Накрая проверих и какво ми вещае сънуваното шише от минерална вода, за да придобия пълна представа за това, което ме очаква: ”Шише – празно – ще се откажете от ново начинание”. Е, това малко ме разочарова, тъй като тези дни започнах да спортувам за здраве, ама айде от мен да мине. Щом трябва, ще се откажа.

Запътих се към работата и като никога бях някак щастлив, може би защото знаех какво ще ми се случи днес. В края на скучния работен ден отидох при шефа и гордо му заявих, че от утре съм 2 седмици отпуск (сънуваната пустиня значеше заслужена и приятна почивка), а той като ми се развика, взе че ме уволни.

Тая работа със съновника нещо почна да ме съмнява. Почивката ми не стига, че се оказа, че явно не е заслужена, ами се очертава и да не е приятна, тъй като ще трябва да я прекарам в търсене на работа.

Майната му, на мен ми предстоеше нещо хубаво да дойде в живота ми и да остана приятно изненадан, няма да се ядосвам за едната работа сега. Може пък отказването от ново начинание да е именно вече бившата ми работа, макар че не съм я сменял последните 5 години.

На връщане още бях афектиран и препсувах пясъчника на децата отвънка задето ми напомни за пустинята. Реших, че поне ще си отдъхна вкъщи и ще чакам да дойдат тези хубавите и приятните неща.

Това, което беше дошло обаче, не беше хубаво, а беше сметката за тока и на всичкото отгоре пак беше завишена. Наистина останах изненадан, но не приятно, защото бяха спрели тока вкъщи и нямаше как да го платя онлайн, а и гишетата бяха затворени. Това означаваше, че и планът да гледам финала на първенството със студена бира пропадна. Корабът и поляната също ме предадоха.

Допивайки бирата на тъмно осъзнах, че поне последното предсказание е на път да се сбъдне. Празното шише означаваше, че ще се откажа от ново начинание и точно това щеше да се случи.

Отворих си друга бира и си обещах, че повече няма да чета тъпи съновници.

 

Етикети: автора  борислав панталеев  съновник 403 Forbidden

403 Forbidden


nginx/0.7.65
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx/0.7.65

Регистриран на: 19.07.2009, 16:14

6. Огненият Орел | 20.07.2009 13:35

Аз прочетох целият разказ.Интересен.В него има една поука-Никога да не се вярва на сънища,гадатели,фалшиви ясновидци и т.н.!Защото като човек започне да вярва на разни хороскопи и сънища,те го правят роб и много слаб.Контролират живота му.Трябва човек да се освободи от всякакви суеверия! Буда е казал "Гледай на света и на всичко,което се случва в него като на Сапунен мехур"!Това означава да живеем с чуство и осъзнаване на щастие 24 часа,по правилният начин!Да живеем на 100% без тревоги,в настоящият момент!Така се постигат най-добрите успехи в живота!Многото тревоги съсипват хората и ги правят да бъдат болни от депресии,рак,високо кръвно,диабет,затлъстяване(също и затлъстяване има от тревоги).Защо по целия свят хората 24 часа се тревожат,имат по 1000 грижи всеки ден,техните умове са претъпкани от разни умувания?Които нямат край.Причината за всичко това Е лошият начин на Живот!Лошата,пълна с вредни грешки политика и икономика!Лошата и Вредна Конкуренция!Злобата и жестокият егоизъм в хората!

Регистриран на: 18.07.2007, 18:27

5. edona | 16.07.2009 11:51

аз преди седмица сънувах , че си разговаряме с Христо Ковачки, а аз въобще не го познавам този човек
толкова странно ми беше Чуди се

Регистриран на: 01.02.2009, 15:32

4. reactor | 15.07.2009 08:50

Пълна бълвоч, само заглавието става за четене.

Регистриран на: 06.12.2006, 18:03

3. Mu6Ra7a | 14.07.2009 18:16

ахахаха тоя па Смее се

Регистриран на: 13.09.2006, 17:25

2. bravo | 14.07.2009 14:11

И аз така - на 9тия ред се отказах.

Регистриран на: 06.12.2006, 18:03

1. Mu6Ra7a | 14.07.2009 02:35

9 от 100 Смее се Смее се Смее се Смее се

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx/0.7.65

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx/0.7.65

Видео

Без спирачки по склоновете на Алпите!

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx/0.7.65

Видео архив

Предишни Следващи

Join us on Facebook

РЕКЛАМА

RSS емисии