„Мис България 2014" - Симона Евгениева, замрази временно плановете си за собствена ферма и се зае с организацията на конкурс за красота. Грацията от Монтана купи лиценза на Miss Intercontinental, който ще се проведе на 4 декември в столичен хотел, пише в. „Монитор".

За правото да представят страната ни на световния финал в Магдебург между 5 и 20 декември ще се борят 40 момичета. Те ще дефилират в традиционните три кръга - по бански, в спортно елегантно облекло и официални тоалети. Симона и партньорът й Ивайло Йосифов очакват близо 300 гости, а в журито ще видим „Мисис България 2014" Ради Орцева.

„Имам екип от двама души в София, който движи кетъринга и организацията. Аз се заех с намирането на спонсори и с рекламата на събитието.", каза Евгениева.

След по-малко от 48 часа тя ще предаде короната си на Мис България 2015, чиято организация Жени Калканджиева прехвърли на Ирина Папазова и агенцията й „Интерсаунд". Събитието е утре вечер, а водещи са Орлин Павлов и „Мис България 2011" Ваня Пенева.

Симона е категорична, че модните фотосесии и дефилетата са само хоби. Бъдещето си тя вижда в селското стопанство и през отиващата си година доби челен опит в отглеждането на телета и овце. С неин приятел се грижеха за животинките в село Габровница и кандидатствали по европроекти за млади фермери.

„Наскоро продадохме овцете и даже излязохме на печалба. Мечтаех да се захвана с производство на сирене, но се оказа, че да отвориш мандра е супер скъпо удоволствие. На пролет, когато се дипломирам като бакалавър, ще се ориентирам към прасетата. Мога да отворя и месарница, за да затворя пълния бизнесцикъл", споделя Симона.