Транссексуалната актриса от сериала "Orange is the New Black" Лаверн Кокс се съблече за новя брой на списание Allure. Лаверн позира без свян чисто гола в черно-бяла фотосесия. Тялото по нищо не показва, че преди години е била мъж.

Лаверн стана първата транссексуална жена, която се появи на корица на списание Time и също първата, която беше поставена в класацията на списанието на 100-те най-влиятелни хора в света.

Госпожица Кокс заяви, че всъщност е била много въодушавена да позира гола, най-вече заради посланието, което снимките носят.

"Мисля, че това ще е с огромна сила за обществата, които представлявам. Да видиш черна транссексуална жена приемаща и обичаща всичко в себе си, е вдъхновяващо за много други хора", казва Кокс. - "Има много красота в нещата, които мислим, че не са перфектни. С тази фотосесия първо исках да зарадвам себе си, но ако и другите хора харесат снимките, това ще бъде страхотно. Ако ли пък не - аз все пак ще съм щастлива".

Различната актриса е в полезрението на медиите още с първата си поява в сериала. Тя дори е номинирана за Emmy за ролята си. Отличена е и с много други награди заради приноса си към транссексуалните хора по света. /Lifestyle.bgb