Ани Салич и Юксел Кадриев скоро ще отбележат 10 години, откакто са заедно на екрана на bTV. В "Тази неделя" двамата споделиха за съвместната си работа, за гафовете, трудните моменти и емоциите зад кадър.

"Аз се бях спекъл на първата емисия", спомни си Юки. Но той бързо се окопитил и първият му ефир минал успешно. Двамата колеги признават, че понякога имат проблеми с труднопроизносими думи. За Ани това е "Уестминстърското абатство", за Юксел - "противоконституционна".

Инцидентите не са рядко явление в привидно спокойната им професия. "Падали са ми лампи в ефир, гърмели са крушки", разказа Ани. "На мен веднъж ми се кихаше ужасно много. Едва изчаках да започне репортажа и аз така зверски се изкихах. Но колегите не бяха изключили микрофона ми и в ефир се чу гръмовната ми кихавица", спомни си пък Юксел.

Ани признава, че той често й се е притичвал на помощ - когато се задави, когато й падне гласът или не се чувства добре. "Като има смешна ситуация, става един лавинообразен ефект - колкото повече се сдържаш, толкова смехът повече напира в теб. И понякога просто е невъзможно да не се изсмееш, дори да си в ефир", споделя Ани.

Юксел пък си спомни друга комична случка: "Веднъж пушех навън и се бях разсеял. Изведнъж ми се обадиха: Къде си?! Трябва вече да си в ефир! Аз за 30 секунди влетях в студиото и, понеже нямаше стол, направих стойка - все едно че седя, прочетох първата новина и чак тогава ми дадоха стол и седнах".

"Аз съм малко по-паликлечка, Юки е много по-спокоен от мен", разкри Ани. Двамата за този дългогодишен период са успели да напаснат характерите си и съвместните им дежурства преминават почти без проблеми.

"Случвали са се и екстрени неща в ефир, разминавания, при които, ако нямаш опит, не би могъл да реагираш адекватно", казва говорителката.

"Аз пък много обичам извънредните емисии. Тогава си проличава опитността и рутината ти", каза на свой ред Юксел.

Салич е изключително респектирана от любовта на колегата си към дъщеря му и битката, която той води за родителските права и по-доброто бъдеще на детето си.

И Ани, и Юксел признават - напрежението от работата се усеща особено силно, когато се приберат вкъщи. "Тогава, когато свалиш целия "товар" от себе си, разбираш, колко си уморен", казва Юксел.