Най-голямата сцена на Балканския полуостров ще бъде построена специално за тазгодишния Калиакра Рок Фест от 1 до 3 юли в Каварна. Motley Crue, Scorpions и Dream Theater ще имат възможност да се развихрят на площ от 26х16м, а височината на съоръжението ще бъде цели 18м.

Супер защитената сцена има 20 тона товароподемност, а самата тя е с тегло 86 тона, без покрива. Tя ще бъде най-голямата в историята на Калиакра Рок фест до момента.

Стартът на Четвъртото издание на рок фестивала, ще бъде даден на 1 юли от Мotley Crue, които дават сериозна заявка за шумно, гръмотевично и запомнящо се шоу, като се има предвид количеството пиротехника, с които пристигат - половин тир. Шоуто на "Saints of Los Angeles", както е името на последния албум на бандата ще избухне на сцената, която в тази вечер ще бъде озаглавена Crue Fest Stage - по името на супер успешното им турне от миналото лято.

Тази година Crue Fest 2 ще продължи с още по-голяма сила, а този път турнето на глем рокерите e посветено и на 20-тата годишнина от излизането на легендарния албум на Dr. Feelgood. Европейската част от тура започва утре вечер от Москва, където легендарната четворка - Винс Нейл (вокали), Mик Марс (китара), Ники Сикс (бас) и Tоми Лий (ударни) ще взриви най-престижната Московска зала Club B1.

Концертът след месец в Каварна ще бъде последният за Европа, преди бандата да се отправи на Американска обиколка.

Преди първият концерт на Motley Crue в България, на сцената ще стъпи сексапилната Лорън Харис и нейната банда. На 2 юли ни очаква изцяло немска рок вечер с легендите Scorpions, подкрепени от Blind Guardian и Edguy. На финала ще се срещнем с Dream Theatre, а непосредствено преди тях ще се разпишат и Cynic.

И тази година един от притежателите на тридневен билет за Калиакра Рок Фест 09, ще има уникалния шанс да спечели чисто нов мотор Harley Davidson. Късметлията ще бъде изтеглен след приключване на фестивала лично от кмета на Каварна - Цонко Цонев.

Билетите за фестивала са в продажба в Билетния център на НДК, мрежата на Ticketstream.bg и Eventim.bg с цена: за тридневен билет - 100 лв, еднодневен билет - 55 лв.