За автора:

Джон Ъпдайк е роден през 1932 година в Стилингтън, Пенсилвания. През 1954 година завършва Харвард и прекарва една година в Оксфорд, Англия, където учи рисуване и изящни изкуства в „Ръскин". От 1955 до 1957 работи в екипа на списание „Ню Йоркър", а от 1957 година живее в Масачузетс. Има четири деца и освен настоящата книга е автор на още шейсет, в които влизат пет детски книжки, както и сборници с кратки разкази, стихотворения и критика.

Работите му са печелили наградата „Пулицър", Националната награда за книга в САЩ, Наградата за най-добра американска книга, Националната награда за критическа литература, Наградата ПЕН/Фолкнър и медал „Хауълс". През 2007 г. Ъпдайк получава златен медал за художествена литература от Американската академия за хуманитарни науки и изкуство.

 

За книгата:

Вещиците - три модерни жени, разведени и опасни, живеят в старомодно градче. Всяка от тях копнее да срещне мъжа на живота си в това място, пълно със смотаняци. Артистични и страстни, те прелъстяват дори най-закостенелите женени мъже. Ненадейно в града пристига тайнственият богаташ Дарил ван Хорн и веднага омайва зажаднелите женски души. Дали тази поява е случайна? Или е резултат от заклинанията на трите красавици? Възхитителен и демоничен, той навлиза в тяхното трио, примамвайки ги в своя замък, където събужда заспалите им чувствени фантазии и най-съкровената им женска злосторност.  Скандалът и трагедиите са надвиснали над Истуик.

За тях ще прочетете в най-елегантната, изтънчена, иронична и порочна творба на Джон Ъпдайк, която го направи световноизвестен.

 

Към откъса от „Вещиците от Истуик”