Над половината британци са имали флирт по време на пътуване, а много от тях дори повече от веднъж.

Но макар две трети от британските туристи да вярват, че "случилото се на път, си остава на път", изненадващ брой романтични връзки оцеляват и след ваканцията. Изследване на онлайн туристическа агенция разкрива, че цели 30% от флиртовете продължават, след като туристите се върнат на родна земя.

Освен това една на всеки шест връзки продължава над една година, а една на всеки десет завършва с брак. И въпреки че явно много британци откриват истинска и дълготрайна любов в чужбина, мнозина са тези, които се радват на по-краткотрайни забавления.

Според изследването 13% от британските туристи са се целували с повече от трима души за една нощ, а 11% биха спали с човек, когото са срещнали по време на ваканцията, при това още в първата нощ след запознанството си. Една пета забравят името на партньора или партньорката си на следващата сутрин.

Изглежда, че вкусът към партньорите също се променя по време на ваканция, тъй като един на всеки четирима туристи признава, че е привлечен към различни качества по време на ваканция и когато си е у дома. Само 3% от анкетираните търсели интелектуални и стимулиращи разговори при романтична връзка по време на ваканция, а една трета са привлечени от добрия външен вид и още повече от човек, който ги кара да се смеят, пише бгнес.