Един от близнаците пианисти, които акомпанираха на Крисия по време на детската Евровизия, се почувствал зле на поредното тържество организирано в тяхна чест. По време на посрещането в СОУ "Сава Доброплодни" в Шумен на Ибрахим му прилошало. Момчето пребледняло и се наложило да го изведат на чист въздух. Малко по-късно то се върнало на тържеството, съобщава "Сега".

Ибрахим не издържал дълга реч на областния управител, който се обръщал към децата с "г-н Игнатов и г-н Игнатов". Той подарил на талантите атласи "Стоте чудеса на света" и заявил, че виртуозите Хасан и Ибрахим са 101-то.

Децата, които три дни стояха в София, за да се видят с тях президентът, депутатите и един куп общественици, са поканени отново в София в четвъртък, за да се видят с министъра на образованието проф. Тодор Танев. Близките им са помолили Евгени Димитров-Маестрото да отложи тази среща.

Близнаците Игнатови бяха посрещнати от съучениците им с бурни аплодисменти и с торти с формата на роял - бял и черен. В сряда те се срещнаха с кмета на Шумен Красимир Костов и с председателя на Общинския съвет проф. Георги Колев. При пристигането им в кметството там се беше събрала цялата общинска администрация, съобщават местни медии.

Кметът им подари лаптопи. Братята и тяхната преподавателка ще бъдат удостоени и със "Златна значка на Шумен" и така ще влязат в почетната книга на града, ще бъдат канени на тържествени сесии като видни гости, дори ще имат право на безплатен паркинг.