24-ти октомври 2011 е незабравима дата в живота на младата Стелияна Христова! Това е денят, в който едва 17-годишна тя става победител в първия сезон на "Гласът на България" и бъдещето пред нея изглежда обещаващо.

Освен любовта на българите, контакт с топ-имена от света на музиката и светкавична популярност, новата звезда на България получи и обещание за успешна музикална кариера. Да, правилно прочетохте - обещание! Но не устно, а писмено, под формата на договор със световния лидер в звукозаписната индустрия - Universal Music Group! Талантливата певица е част от музикален каталог, включващ Rihanna, Lady Gaga, Jessie J, Amy Winehouse, Justin Bieber, Selena Gomez, Metallica и кой ли още не.

Стелияна Христова е доказателство, че късметът никога не е достатъчен! Зад успеха й стоят 13 неуморни години труд и усилия. Едва на 4-годишна възраст гласовитата сладурана участва в детска музикална формация. 5 години са й достатъчни да развие таланта си и на 9 години вече е самостоятелен изпълнител.

Фурорът я преследва навсякъде! Само за няколко години Стелияна обикаля над 44 български музикални конкурса, повечето от които печели. Музикалната й дарба преминава отвъд България с изяви в множество международни конкурси в Румъния, Гърция и Турция. Още непълнолетна, девойката е беквокал на концертите на Петя Буюклиева, Мими Иванова и Развигор Попов, участва в Junior Eurovision и концерти на БигБенда на БНР.

Един от най-коментираните й призове е Лауреат на голямата награда за 2008г. в област Изкуства на "Фондация Димитър Бербатов", който тя заслужено печели в по-ранните ученически години.

Очаквайте много скоро първото й авторско парче, "Пътят", в българска и в английска версия! Музикалните провокации от Гласът на България, Стелияна Христова, предстоят...