Боксьор номер едно на България - Кубрат Пулев разкри на днешната си пресконференция, че мениджърската компания на Владимир Кличко - "К2" го съди.

Причината за обвиненията към Кобрата в съда са претенциите на Пулев, че украинският му съперник се е подготвял при различни условия от него за мача за световната титла, най-вече що се касае до проверките за наличие на допинг.

Кубрат неведнъж споделяше, е проверяван "на всяка крачка", докато Кличко е дал само една проба - след двубоя за трофея.

"В момента ме съдят, че съм казал, че може би Кличко взима допинг. Не знам дали взима, но ако бях победил нямаше да има значение. Това е едно от нещата, заради които не го уважавам. Не е нормално критериите да са различни за мен и за него. Аз съм учен да не си мълча. Заради това има и много упреци към мен. Имам право да говоря, защото мен ме скъсаха от проверки. Всяко идване в България ми бе съпроводено с проверка. До час ме намираха и ме проверяваха. Още на летището ми звъняха да давам контролен тест. Всичките ми искания и той да направи същото не бяха отчетени. Трябваше да го победя и да затворя устите на всички. Няма за какво да ме съди, но нека пробва. Ще се видим в съда, да видим какво ще стане. Как да уважавам такъв човек после?

Уважението към съперника е много важно. На българския народ проблемите му са два - именно уважението към постиженията и труда на останалите, към родителите си, колегите и т.н., а и това, че нямаме вяра. Аз лично мога да кажа, че няма как да изпитвам респект към някой, който се опитва да ми играе мръсни номера. Аз вече му честитих, признах класата му, но тези номерца наистина не бяха нужни.

Шансът в срещата беше на страната на по-добрия. Аз сгреших и бях наказан. Никой обаче не може да ме накара да уважам човек, който не искам да уважавам, заради нещата, които е направил спрямо мен и екипа ми. През цялото време казвах на щаба ми, че трябва да са спокойни, защото всичко ще се реши на ринга. Чувствам се засегнат лично от Кличко и няма как да имам респект към мен. Има хора, които уважавам, но и такива, които не ги.

Имаше си война и между промоутърите. Не съм аз единственият боксьор от компанията, който играе срещу организацията на Кличко. Трябваше да сме малко по-екипни и да работим малко по-сплотено с промоутърите си.

Винаги тактиката в един мач е една, но в движение тя може да премине в други варианти. Тактиката беше да си играем нашата игра. Бяха направили ринга по-малък, за което бях предупреден малко преди срещата. Опитах се да ги излъжа, че ще играя с краката и те сложиха по-мека настилка на ринга. Аз направих точно обратното - атакуваха само напред. Нужно бе да тръгна малко по-рано напред. Трябваше да съм по-настоятелен в 3-ия и 4-ия рунд. Това беше тактиката и аз не я изпълних.

За бъдещите си планове е нормално да се въздържам от коментари. За момента сме на почивна вълна. Не съм в болница, подчертавам, а си почивам. Наслаждавам се на компанията на близките си хора. Бъдещето ще покаже ще сменяме ли треньора и въобще какво ще правим. Има време".