Дълги години рафтингът и каякингът бяха доволно непознати у нас. Днес благодарение на пионерския дух на хората занимаващи се с различни екстремни спортове, те станаха доста популярни, като дори рафтингът се превърна в комерсиална услуга достъпна за всеки.

С наближаването края на зимата и старта на новия каякинг сезон, спонтанно се роди и идеята да се направи първото white water парти, на което да се съберат всички работили за идеята тези спортове да станат популярни и достъпни.

Професионалисти, любители практикуващи, обикновени кибици и просто фенове се отзоваха на поканата на сайта Whitewater за първото парти на „бързите води" (white waters) - състояло се на 4 февруари в столичния рок бар „Фенс"

На него мултимедийна презентация показа снимки и дигитализирани видео клипове от старите ленти и времето когато „рафтинг спорта беше млад и да се спускаш по реките не беше още занаят" до последните походи по родни и европейски реки. Внимание бе отделено и на супер екстремния зимен каякинг, водния туризъм - практикуван в язовири и езера с туристически модели каяци и канута, спускането по бързи води с двуместни надуваеми каяци, като нова достъпна услуга и др.

В партито освен група каякари ентусиасти обединени под името „Каяк Келеш холдинг", рамо удариха и туристическите клубове, организиращи рафтинг спускания, мъжкия и женския национален отбор по рафтинг и др.

За настроението на купона идеално се погрижи „Пеци Пецито бенд", който изсвири великолепно някои от любимите метъл, рок и пънк парчета. На сцената се качиха и стари муцуни, известни в тези среди. Едни свириха на бас китара, други изпяха химна на рафтинг движението - римейк по песента на Георги Минчев - „Когато рокендрола беше млад", трети просто куфяха и унищожаваха стотици бири, водка и прочие напитки.

Имаше дори и стриптийзьорка, а купонът приключи в малките часове на утринта.

Благородната идея на организаторите е това парти да се превърне в традиция поне веднъж в годината.  

Накрая нека завършим с думите описващи идеята на форума White Water:

„Нашата цел е да направим "бързите води" достъпни за всеки, който проявява интерес към колорита и динамиката на рафтинга и каякинга. Да дадем шанс на всеки любопитен да се докосне до спортове, в които човек и стихия живеят в хармония.

Опасностите в тези спортове са реални, но най-голямата от тях е НЕЗНАНИЕТО !!!

Нека всички носим отговорност за безопасността на другите !!!"