Ники Илиев освен като актьор, за втори път влиза в ролята на режисьор и сценарист- този път на лентата "Живи легенди". Той доверява, че има куража да критикува колегите си, когато не се справят с нещо, независимо от факта, че с повечето от тях е добър приятел в живота.

"Когато са ми приятели ги критикувам още по-лесно. Факт", каза Ники пред Lifestyle.bg. Той сподели, че "Живи легенди" е филм за приятелите. Неслучайно в лентата участват актьори, които и в живота са много близки помежду си.

Сюжетът на филма е измислен от Ники и съпругата му Саня по време на техния меден месец в Сицилия.

В първия филм, режисиран от Ники - "Чужденецът", участие записа и Кристоф Ламбер, а в "Живи легенди" играе легендарният италианец Микеле Плачидо.

"Кристоф Ламбер беше по-приятен за работа и комуникация, защото той говори английски, както и аз и така нашата комуникация беше лесна. Докато аз не говоря италиански и беше трудно. От друга страна това, което направи Микеле пред камерата в "Живи легенди" е по-интересно. Микеле даде много за тази роля", довери Ники Илиев.

Историята в "Живи легенди" разказва за Павел (в ролята Орлин Павлов), който е малко над 30-те и работи на висок пост в елитна банка. Един ден претърпява инцидент и изпада в кома. Когато се събужда се оказва, че има частична амнезия и не си спомня нищо от времето след абитуриентския си бал. Следователно хората, които той чувства като най-близки в момента са бившите му съученици. Затова решава да се върне в родния си град и да ги открие. Там Павел се забърква в поредица от щуротии, които преобръщат живота му по неочакван дори и за него начин.