Талантливите пианисти Хасан и Ибрахим, които предизвикаха фурор в цяла Европа с изпълненията си, заекват заради неприятен спомен от преди няколко години. Това разкрива техният баща Дениз Игнатов, който е готов на всичко, за да помогне на децата си.

"Хасан и Ибрахим бяха в детската градина, когато една от лелките нещо им се карала и те много тежко преживяха случката. Когато бяха на 5-6 годинки започнаха да заекват и от тогава проблемът си стои. Честно казано, не искам да си спомням много за тази случка, защото ми е болезнена рана и ми става тежко", казва бащата пред "България днес".

Години наред той отчаяно се опитва да помогне на близнаците, но нито един лекар не успява да помогне. "В Шумен сме обиколил много места, но сякаш лекарите не подходиха сериозно към проблема им и той така си остана във времето", добавя Игнатов.

По негови думи 10-годишните момчета имат нужда от наистина добри логопеди, които да им обърнат внимание и да работят с тях за оправянето на говорния им дефект, пише БЛИЦ.