В последните номинации очи в очи сред Съквартирантите, най-много гласове за излизане от Къщата събра Къци, който за пореден път обедини ВИП-овете срещу себе си. След като отборът й победи в елиминационната игра, Камелия получи привилегията да бъде глава на Къщата в последната седмица на VIP Brother 2012. Приятелката й Люси е автоматично номинирана за изгонване, като капитан на изгубилия отбор.

Играта, в която Люси и Камелия за първи път се изправиха една срещу друга, се случи на живо в сряда вечерта от Къщата. Отборите трябваше да отговарят на въпроси в играта, която е кръг от "Аз обичам България". На гости в Къщата бе водещата на предаването Евелина Павлова, която задаваше на двата отбора въпроси, на които те трябваше да отговорят в рамките на пет минути. Победител бе синият отбор с капитан Камелия. Като глава на Къщата Камелия номинира еднолично Орлин, макар, че първоначално определи Фънки, с мотива, че иска той и Люси да се изправят един срещу друг. Камелия даде имунитет за изгонване на Никол.

По време на живото предаване следващия понеделник, 12 Ноември, Къщата ще напусне един от номинираните тази вечер. На 14 Ноември, сряда, шоуто ще напуснат още двама. Оставащите петима Съквартиранти ще се борят за победа на финала на VIP Brother 2012 в събота, 17 Ноември.
Гости в студиото, за да коментират номинациите на живо, бяха Влади Въргала, Антония Петрова, Мариана Попова и водещият Иван Христов.