Прохладна лятна градина, сгушена в сърцето на София, очаква любителите на аржентинската кухня. Над 170 места, детска площадка и стилен интериор ще посрещат гости в столичния ресторант АСАДО - познат с автентично приготвения си телешки стек.

На пищно парти по случай старта на летния сезон, гостите на ресторанта се насладиха на прословутите аржентински специалитети Емпанадес, Матамбре и Чоризо. Пред тях бе разкрита и тайната на уникалната „асадо" рецепта - използване на скара с множество въздушни шкафове, които регулират температурата и запазват здравословните качества на храната.

Главният готвач Живко Иванов издаде и част от изненадите, които е подготвил за предстоящия сезон - свежи рибни деликатеси и уникални десерти - лазаня от ананас и домашен сладолед на клечка. Той представи още професионални подробности относно консумацията на телешко, степените на изпичане на месото, особеностите при приготвянето, както и какви са подходящите вина и гарнитури.

„Щастлив съм, че само за половин година АСАДО се превърна в любимо място за почитателите на телешкия стек и запълни една пазарна ниша, която дълго време оставаше празна. Затова и се стараем да създадем за нашите приятели уютна атмосфера, в която да могат да оценят неповторимото "асадо" преживяване.

Отварянето на лятната ни градината е само малка част от новостите, които сме подготвили за нашите клиенти", каза Милан Миланов, собственик на ресторанта. И допълни, че вече е напълно убеден, че все повече българи предпочитат телешкото месо заради неговите здравословни хранителни и вкусови качества.

Градината на ресторант АСАДО разполага със 170 места, част от които са пригодени специално за деца. В различните беседки са съчетани тъмно дърво, красиви полилеи и свежа растителност, които допринасят за цялостния уют и комфорт и предразполагат посетителите към изживяването на приятна и тиха вечер, изпълнена с кулинарни приключения.

Освен признанието на гостите, собственикът на ресторант АСАДО и верига ресторанти Фенси - Милан Миланов получи специална покана за лектор в първия български бизнес форум - „Храни и напитки", който ще се проведе на 15 и 16 юни 2010 г., в хотел Шератон.