През февруари, във връзка със 137-ата годишнина от гибелта на Васил Левски, National Geographic България ще предложи на читателите си вълнуващо пътуване по стъпките на големия революционер.

Обиколките на Апостола из България в периода 1869-1872 г. с цел създаване на мрежа от революционни комитети се превръщат в основно дело на неговия живот, в път към смъртта и безсмъртието.

Фотографът Александър Мирчев и журналистът от National Geographic България Любомир Кюмюрджиев поеха по пътеките на Апостола, следвайки документите и последните оцелели спомени, за да потърсят истината в митовете за Дякона, за човека Васил Иванов Кунчев зад ореола на националната икона Левски.

Не пропускайте интерактивната карта, представяща някои от важните места в обиколките на Левски на адрес: www.nationalgeographic.bg

National Geographic ще ви разкаже още за невероятното биологично богатство на Земята; за заплахата, надвиснала над Патагония; за живота на индийските номади, както и за обновения космически телескоп „Хъбъл".

Вижте видеото и интерактивната галерия към материала за биоразнообразието и разгледайте интерактивния хронологически преглед към статията за телескопа „Хъбъл" на адрес: www.nationalgeographic.bg