Iron Maiden обявиха своя предстоящ студиен албум, който ще се казва ‘The Final Frontier'. Така чаканото ново заглавие ще излезе в края на лятото тази година.

Новината идва и с обявяването на турне в Северна Америка, на което специални гости ще бъдат Dream Theater. Стартът е в Далас, Тексас на 9 юни, а финалът ще бъде във Вашингтон, D.C. на 20 юли, което означава, че това ще бъде най-продължителното турне на Maiden от години.

Освен тези шоута в Щатите и Канада, The Final Frontier World Tour ще продължи и в Европа с дати на няколко избрани големи фестивала и шоута на стадиони, а през 2011 бандата ще продължи обиколката си в още много държави.

Ще има ексклузивна предварителна продажба на билети за членовете на фен клуба на бандата.

Билетите за канадските шоута влизат в продажба на 13 март. Билетите за щатските шоута влизат в продажба на 20 март.

За да дадат на членовете на фен клуба си привилегирован вътрешен поглед от тура, на сайта на Iron Maiden ще има специално отразяване на турнето. Ексклузивните кадри ще включват моменти от лайв шоутата, интервюта с бандата, случки по пътя и много други любопитни неща.

Уебсайтът ще включва също дневници на турнето, снимки и всичко, което може да бъде полезно и интересно за феновете, които изгарят да бъдат част от едно наистина мащабно приключение.