Асен Блатечки се е оженил за Диляна Попова на тайна церемония в САЩ преди броени дни, пише „Всеки ден".

Колеги на звездата от „Стъклен дом" разказват, че той използвал визитата си в Лос Анджелис, за да се врече във вечна вярност на Диляна, с която ту се събираше, ту разделяше.

В меката на киното лошото момче на родния екран отиде, за да рекламира филма „Съдилището" - българския кандидат за наградите „Оскар".

С него на 9 ноември отпътувала и Диляна заедно със сина им Борил. В Америка тримата били посрещнати от режисьора Стефан Командарев, автор на „Съдилището", който първи заподозрял, че влюбените имат тайна мисия. Асен и Диляна обаче били категорични, че искат да запазят сватбата само за себе си и не възнамеряват да споделят този тържествен миг с други хора.

Затова на бракосъчетанието, което се е провело на 12 ноември, присъствал единствено Борил, който е само на година и два месеца.

Асен и Диляна предварително се били информирали, че бракът в Съедините щати се признава в България.  Изрично се разбрали, че няма да канят гости от България, нито да разказват за събитието, за да не дразнят първата жена на Блатечки Катерина и дъщерята от тази връзка със същото име.

Блатечки няма официален брак с Катерина, затова не се наложил развод между двамата.