Победителката в тазгодишния конкурс "Мис България 2015" е 21-годишната Марина Войкова от Елин Пелин. Тя получи стипендия на стойност 8000 евро от училището за мода „Академия дел Лусо" в Милано. Директорът на италианската школа Розарио Бове, който е член на журито връчи лично чека на късметлийката миналата вечер по време на официалната церемония.

Общо 18 момичета на възраст от 17 до 27 години се състезаваха в най-престижния конкурс за красота у нас. Победителката и двете й подгласнички ще представят България на международни конкурси 'Miss Earth', 'Miss Planet' и 'Miss Globe' 2016 г. В комисията с оценяващи влизат 10 души - модни специалисти и бивши миски като Наталия Гуркова и Елена Ангелова.

След като миналата година Жени Калканджиева изтегли „Визаж" от организацията на конкурса, тази година негов двигател е агенция „Интерсаунд" в лицето на Ирина Папазова.

Победителката в „Мис България" няма да представя страната ни на „Мис Свят" заради скъпия лиценз. Все пак българка ще има на най-престижния световен конкурс. Това е моделът Венета Кръстева, която бе избрана от централата на "Мис Свят".